webshop termékeinkről

Webáruházunkban kapható termékeinkről, amit tudni kell!

Minden pehely és tollas általunk forgalmazott és gyártott termék

  • gondosan válogatott toll,- és pehely összeállítása
  • mosott, steril tollból és 100% pamutból készül anginból készül

- A 30% pehelytartalom jelentése: Toll pehely aránynál 30% libapehely - 70% apróbb libatoll keveréke. (legjobban ez hasonlít az otthoni tollakhoz, annyi különbséggel, hogy leosztályoztuk róla a nagyobb, 5-6 cm-nél nagyobb tollakat!

- Az 56-60% pehelytartalom jelentése: A pehelytartalom 56-60% libapehely és 44-40% nagyon apró libatoll keveréke. (lényegében ez az igazi félpehely)

- A 90% pehelytartalom jelentése: A tollból teljes egészében kiosztályozott csak pehely! Szakmailag nem mondjuk rá a 100%-ot, mert laborban kimutatható, hogy esetlegesen kerül közé az osztályozás során néhány szál nyak, illetve a tollból fajsúlyilag nagyon apró 1-5% libatoll! Ezek szabadszemmel alig észrevehetők, de mi nem tévesztünk meg senki, ez az igazi pehely!


Érdekesség: Az otthoni házilag tartott és tépett libákról általában 15-20%, legjobb esetben (3.tépésnél) 22-23% pehelytartalommal bírnak! A pehely ugyebár nem a fosztott toll, hanem a ténylegesen megtaláltható valódi pehely! Lásd az alábbi képen! 

A feldolgozás során kb. 6 kg tollat kell lemosni, leosztályozni, hogy 1 db igazi téli pehelypaplant kapjunk! Tehát ezért is drága a pehely, és az ebből készült termékek!

Sokan összekeverik ezt a három tényezőt: